Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vadfasírt kókuszos rántott sütőtökkel és joghurtos öntettel

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg vadhús
  • 2 darab zsemle
  • 1 dl tej
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss majoranna
  • petrezselyem
  • 1/2 mokkáskanál koriander
  • 1/2 mokkáskanál édeskömény
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • A kókuszos sütőtökhöz:
  • 1 darab sütőtök (kb. 1,5 kg)
  • liszt
  • tojás
  • kókuszreszelék
  • olaj a sütéshez
  • A joghurtos öntethez:
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl majonéz
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 2 evőkanál méz
  • friss koriander
  • snidling

Elkészítés

Elkészítés: A vadhúst kétszer ledaráljuk. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, majd ezt is ledaráljuk. A hagymát és a fokhagymát lereszeljük, kevés olajon megfuttatjuk, majd mindezeket a fűszerekkel jól összegyúrjuk, kis fasírtokat formázunk, és kevés olajon készre sütjük.

A sütőtököt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, majd lisztbe, tojásba és kókuszreszelékbe forgatjuk. (Lehet kétszer panírozni, így vastagabb és intenzívebb ízű lesz.) Bő, forró olajban lassan kisütjük.

Az öntethez a fűszereket finomra vágjuk, és az összes hozzávalóval összekeverjük. Pihenni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, de jobb, ha már előző nap elkészítjük.

A fasírtot a bundás sütőtökkel és a zöldfűszeres joghurtszósszal tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje. További fotókat, érdekességeket, recepteket a - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss