Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nyugdíjasok húsos rántott palacsintája

60 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
  • 1/2 kg liszt
  • 1/2 liter tej
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • Töltelékhez:
  • 50 dkg baromfi párizsi
  • 10 dkg szalonna (füstölt csemege)
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 1 gerezd fokhagyma (nagy)
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/2 kávéskanál majoránna (szárított)
  • fekete bors (frissen darált)
  • 1/4 kávéskanál kömény (őrölt)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál vegeta
  • Tartár mártás:
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 pohár tejföl (nagy)
  • 3 db tojás (panírozáshoz)
  • Kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A palacsintához a lisztből, a tejből, a tojásból és egy csipet sóból csomómentes híg tésztát keverünk. Palacsintasütővel kisütünk 12 db palacsintát, majd állni hagyjuk.
  2. A töltelékhez a párizsit, a hagymát, a fokhagymát, a szalonnát a húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk a mustárt, és a fűszereket. Jól összedolgozzuk, majd állni hagyjuk kb 10 percig.
  3. Minden palacsintába 2 evőkanál tölteléket teszünk. Négyzet alakúra hajtogatjuk, a behajtott széleket tojással megkenjük. Állni hagyjuk kb. 10 percig.
  4. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk a palacsintákat, közepes tűzön aranybarnára sütjük.
  5. Tartármártást készítünk. A majonézt, a mustárt, a tejfölt összekeverjük.

Megjegyzés

Olcsó elég gyorsan elkészíthető nagyon finom, melegen, hidegen is fogyasztható. Jó étvágyat - cs.feri

Ezek is érdekelhetnek

Friss