Elkészítés: Először a krémet készítem el, mert annak hűlnie kell. Egy lábasban forrni teszem a tejszínt a cukorral, 5 percig forralom (habzik), majd hozzáadom a margarint, ezzel további 5 percig forralom. A tűzről levéve beleszitálom a holland kakaóport, csomómentesre keverem, rumaromával ízesítem. A krém ekkor még folyékony, de lehűtöm, majd ha megdermedt, géppel 5-6 perc alatt selymesre habosítom, keverem.
A tésztához készítek egy 8 tojásos piskótát úgy, hogy 4 kanál lisztet 4 kanál darált mákkal helyettesítek. Én lapos, kibélelt tepsibe simítom a tésztát, rászórom a meggyszemeket szépen szimmetrikusan, és előmelegített sütőben 15 percig sütöm 180 fokon.
A lapokat először vékonyan bekenem lekvárral, erre jön a krém, majd a torta teteje, végül a maradék krémmel vonom be.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre