Elkészítés: A 6 tojásból kerek piskotát sütünk. Ha kihűlt, középen kettévágjuk, rummal meglocsoljuk és lekvárral megkenjük a lapokat, összeillesztjük.
A krémhez a 6 tojássárgájából, fél liter tejből, 1 csomag vaníliás pundigporból 6 dkg cukorral krémet főzünk. Ha kihűlt, a piskóta tetejére kenjük.
A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk, minden tojásra 1,5 kanál porcukrot számítunk. Ha már kemény a hab, 3 kanál lekvárt adunk hozzá, jól
összeforgatjuk.
A piskóta tetejére kenjük a vaníliás krémet, majd erre az édes tojáshabot, néhány órát hűtőben pihentetjük, majd kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre