hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Uborkás dinnyesaláta

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A megmosott uborkát hosszában negyedeljük, és a magos rész eltávolítása után felszeleteljük.
  2. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
  3. Az uborkát salátástálban megszórjuk sóval, borssal és a lereszelt citromhéjjal, majd meglocsoljuk az olívaolajjal és 4 ek citromlével. Jól összeforgatjuk, és állni hagyjuk kb. 30 percig.
  4. A leöblített mentát lerázzuk, és a lecsipkedett leveleket egy kevés kivételével csíkokra metéljük.
  5. A görögdinnye héját levágjuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk, az uborkához adjuk és összeforgatjuk.
  6. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot és a félretett mentával díszítve, behűtve tálaljuk.
Tetszés szerint gazdagíthatod pirított fenyőmaggal, a feta sajt helyett pedig mini mozzarellagolyót adhatsz hozzá.

Ezek is érdekelhetnek