Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Uborkás dinnyesaláta

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott uborkát hosszában negyedeljük, és a magos rész eltávolítása után felszeleteljük. A forró vízzel lemosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Az uborkát salátástálban megszórjuk sóval, borssal és a citromhéjjal, majd meglocsoljuk a 6 ek olívaolajjal és 4 ek citromlével. Jól összeforgatjuk, és állni hagyjuk kb. 30 percig.
  2. A leöblített mentát lerázzuk, és a lecsipkedett leveleket egy kevés kivételével csíkokra metéljük. A görögdinnye héját levágjuk, magjait kikaparjuk, húsát felkockázzuk, az uborkához adjuk és összeforgatjuk. Végül rámorzsoljuk a feta sajtot és a félretett mentával díszítve tálaljuk. 
Tetszés szerint gazdagíthatod pirított fenyőmaggal, a feta sajt helyett pedig mini mozzarellagolyót adhatsz hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss