hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrótorta gyümölccsel vagy anélkül

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg vaníliás pudingpor (2,5 csomag, vagy 9 dkg keményítő és 1-1,5 dkg vaníliás cukor)
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges, gyúrunk hozzá még egy kevés lisztet, majd kinyújtjuk, és az előre kivajazott 22 cm-es formába simítjuk úgy, hogy kb. a forma feléig felérjen az oldalakon a tészta.

Előmelegített sütőben 10 percet sütjük. (Ha felpuklisodik, azt vissza tudjuk nyomni, szerintem nem kellenek pitesúlyok bele.)

A krémhez minden hozzávalót egy tálban egyneművé keverünk, majd az elősütött tésztára merjük (jó folyós) úgy, hogy az oldalán felkúszó tészta pereméig érjen a lötty.

90-100 percig sütjük 190 fokos sütőben. Ha a teteje elkezdene ideje korán pirulni, tegyünk rá egy darab alufóliát (ne közvetlenül, hanem a formára). A vége előtt pár perccel levehetjük, hogy szépen megpiruljon a teteje.

Hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.

Megjegyzés

Sütés előtt megszórhatjuk gyümölcsökkel is. - Suncika

Ezek is érdekelhetnek

Friss