Elkészítés: Nagyobb tálban összekeverem a túrót, a cukrokat és a kefirt. A gyümölcsöt (pl. 5 db kisebb őszibarack) megmosom, lehúzom a héját ill. kimagozom és kb. fél meggyszem nagyságúra vágom, lecsepegtetem.
Kisebb lábosban langyos vízhez keverem a zselatint, és folyamatos kevergetés mellett felforralom, a tűzről levéve hagyom hűlni szobahőmérsékletig.
Kibélelem fóliával a formát. A túrós masszához keverem a gyümölcsöt, majd a zselatint, és a formába öntöm, tetejére
babapiskótát teszek (1 rétegben, ha kell eltöröm, keményebb felével lefelé).
Lefedem alufóliával, és a hűtőbe teszem min. 5 órára. Kiveszem a hűtőből, leveszem az alufóliát, ráteszek a tetejére egy nagyobb lapos tányért, és egy hirtelen mozdulattal megfordítom. Lehúzom a fóliát, és már lehet is szeletelni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre