Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyümölcsös túrógerinc III.

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy közepes nagyságú őzgerincformát kibélelünk fóliával úgy, hogy túllógjon a peremén.

A tejbe beleöntjük a zselatint, és folytonos kevergetés mellett felmelegítjük. Az áttört túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, pici sóval, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket.

A tejszínből kemény habot verünk. A zselatint és a felvert tejszínhabot óvatosan a túrós krémbe keverjük.

A bélelt őzgerincformába simítjuk, ráhajtjuk a fóliát, és 1 napra hűtőszekrénybe tesszük. Majd egy hosszú tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk.

Tetejét tetszés szerint lehet diszíteni tejszínhabbal vagy gyümölcsdarabkákkal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss