Elkészítés: Egy közepes nagyságú őzgerincformát kibélelünk fóliával úgy, hogy túllógjon a peremén.
A tejbe beleöntjük a zselatint, és folytonos kevergetés mellett felmelegítjük. Az áttört túrót összekeverjük a kefirrel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, pici sóval, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket.
A tejszínből kemény habot verünk. A zselatint és a felvert tejszínhabot óvatosan a túrós krémbe keverjük.
A bélelt őzgerincformába simítjuk, ráhajtjuk a fóliát, és 1 napra hűtőszekrénybe tesszük. Majd egy hosszú tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk.
Tetejét tetszés szerint lehet diszíteni tejszínhabbal vagy gyümölcsdarabkákkal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre