Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így borítsd virágba a húsvéti asztalt most elültetett tulipánnal: mutatjuk a trükköt

A hagymás növényeket ősszel kell elültetni ahhoz, hogy tavasszal virágba boruljanak. Nincs azonban semmi sem veszve, ha most döntesz úgy, hogy saját virággal szeretnéd díszíteni a húsvéti, ünnepi asztalt. Mutatjuk a trükköt, amivel saját tulipánt, jácintot vagy nárciszt nevelhetsz!

A tulipán az egyik legnépszerűbb vágott virág, amit számtalan boltban, többek között a Lidlben és az Aldiban is megvásárolhatunk. A meseszép, színes tulipánok, jácintok vagy nárciszok tavasszal borítják virágba a kerteket, így nem is kérdés, hogy ezekből kerül egy-egy csokor a húsvéti, ünnepi asztalra. Nem csak a boltban vagy a virágárusnál vehetsz tulipánt, hanem te magad is ültetheted, gondozhatod, akár a balkonládában is!

Last minute, azaz utolsó pillanatos tulipánültetés tavasszal

A tulipánokat, illetve a hozzá hasonló hagymás növényeket, mint a nárciszt vagy a jácintot, ősszel kell elültetni, hogy tavaszra virágozzanak. Nem kell azonban kétségbe esni akkor sem, ha valamiért kudarcba fulladt a tavaly őszi tulipánültetés, ugyanis egy zseniális trükkel akár még most is, tehát az utolsó pillanatban ültethetsz és nevelhetsz saját tulipánt!

A megoldás: vásárolj előnevelt virágokat! A kertészetek, de néha még az olyan élelmiszerüzletek, mint a Lidl, az Aldi, a Spar, a Tesco vagy az Auchan is árul előnevelt tulipánokat, jácintot és nárciszt. Ezeket az előnevelt virágokat ne a lakásban tartsd, hanem ültesd ki egy balkonládába, így növelheted a növények virágzási idejét és tovább gyönyörködhetsz a színes szirmokban – írja az Agrároldal.

Így lesz hosszan virágos a balkonládád, a kerted

A tavaszi hagymás növények viszonylag rövid ideig, két-három hétig virágoznak. Érdemes eltérő virágzási idejű növényeket választani és ütetni, így folyamatosan szép és színes lesz az erkély és a kert.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss