A totus rétes elkészítéséhez a totut villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük az eritritet, tojást, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját, a totukrémet és a búzadarát. Vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen nagyon puha, mert sütés közben kifolyhat.
Egy tiszta konyharuhára kiterítjük az első réteslapot, majd olajjal vékonyan bekenjük, ezután jöhet még 3-4 réteg réteslap ugyanígy olajjal bekenve.
A tölteléket egyenletes rúd alakban ráhalmozzuk a tészta hosszabb szélére kb. 2-3 cm magasan és 6-8 cm szélesen, majd a konyharuha segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal és 180°C-os sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, 2-3 ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.