Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött-rántott sajt

MME MME
4.3/5
15 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a sajtot lapjában nyolc szeletre vágom. A tojásokat szétválasztom, és egy tojássárgát félreteszek. A megmaradt fehérjét és a másik tojást evőkanálnyi vízzel habosra keverem. A félretett sárgát összekeverem a dióval és a tejföllel, majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítem.

Elkészítése: mindegyik sajtszeletet bekenem a diós krémmel, egyet-egyet a krémes felével összeforgatok és jól összenyomom. Lisztbe, ízesített tojásba és morzsába mártom, majd ismét a tojásba forgatom. Végül egy második réteg morzsában meghempergetem, és a felforrósított olajban szép pirosbarnára sütöm. Leszűröm, a felesleges olajat papírtörlőn leitatom, és sült zöldséggel tálalom.

Ezek is érdekelhetnek