A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tekercs bőrös részét olívaolajjal bedörzsöljük, és alaposan sózzuk, majd az egészet alufóliába tekerjük, és a fólia felületét villával körbeszurkáljuk, hogy sütés közbe a gőz távozzon.
A betekert húst rácsra helyezzük, ezt a rácsot egy tepsire, és aláöntünk 3-4 dl vizet, ennek a mennyiségnek a fele lehet száraz fehérbor is. Sütőbe helyezzük, és kilónként egy óráig sütjük.
Ha az idő letelt, a húsról óvatosan eltávolítjuk a fóliát, a bőrt nagyobb szemű sóval ismét megsózzuk, spriccelhetünk rá ecetes vizet is, ez is segít abban, hogy a bőr ropogós legyen. A sütő hőmérsékletét 220 fokra emeljük, és 20-30 perc alatt ropogósra pirítjuk a sertés bőrét.
Az elkészült porchettát tálalás előtt fél órát pihentetjük.