Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáspörkölttel töltött rántott palacsinta

60 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • Palacsinta
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • tej
  • zsemlemorzsa
  • olaj a kisütéshez
  • Töltelék:
  • 1 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • pirospaprika
  • 3 db tojás
  • bors
  • Panír:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • Mártás:
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • 2 ek liszt
  • 5 dl főzőtejszín

Elkészítés

  1. Elkészítjük a palacsintát. A lisztet csomómentesre keverjük a tojással, a tejjel, sóval, zsemlemorzsával és olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
  2. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd belekeverjük a pirospaprikát. A tojásokat megfőzzük, felszeleteljük és beteletesszük a pörkölt alapba, sóval, borssal fűszerezzük. Majd megtöltjük vele a palacsintát. 
  3. A palacsintákat bepanírozzuk, először a lisztbe, aztán a tojásba, végül a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
  4. A mártáshoz az apróra vágott petrezselymet kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a lisztet. Kicsit pirítjuk, majd felöltjük a lejszínnel. A végén sózzuk.

SÜLT CSIRKE PALACSINTAÁGYON >>> 

 

Megjegyzés

Előételként, vagy sült burgonyával főételként, melegen tálaljuk. - Eszter666

Ezek is érdekelhetnek