Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Töltött gombafejek kétfajta töltelékkel

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk, a törzsüket kivágjuk és félretesszük (én fel szoktam használni a töltelékbe). A gombafejeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  2. A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk, a hagymát csíkokra vágjuk. A zellert és a sárgarépát egy nagyobb lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
  3. A húsos töltelékhez a szalonnát megpirítjuk a hagyma felével, majd hozzáadjuk a zeller és a sárgarépa felét. Ízlés szerint fűszerezzük, és így pároljuk amíg megpuhulnak a zöldségek. Végül hozzáadjuk a kolbászt is, és pár percig pirítjuk.
  4. A húsmentes töltelékhez üvegesre pirítjuk a maradék hagymát, hozzáadjuk a maradék zellert és sárgarépát, illetve a gombák törzsét felaprítva. 2 db babérlevéllel, sóval és borssal ízesítjük.
  5. Végül mindkét töltelékbe belerakjuk a reszelt sajtot, majd a gombafejekbe töltjük. A húsos töltelékkel töltötteket baconbe csavarjuk, a húsmentesre sajtot szórunk.
  6. Alufóliával letakarva 170 fokon 15 percig sütjük, majd levesszük és és fólia nélkül addig sütjük, amíg megpirul a bacon és a sajt. 

Megjegyzés

Nekem megmaradt egy kevés a húsmentes töltelékből, azt felöntöttem egy kevés főzőtejszínnel és összeturmixoltam, nagyon finom mártás lett belőle. - baloghagnes

Ezek is érdekelhetnek

Friss