A csirkemájjal töltött gomba elészítéséhez a hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk, megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk.
A gombát megtisztítjuk, meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és tűzálló tálba rendezzük. A tálat lefedjük alufóliával, és megpároljuk a gombát 200 fokos sütőben 20 percig .
A hagymát 2 adagra osztjuk, 2-2 ek olajjal egy-egy lábasba tesszük és megfonnyasszuk mindkét adagot. Az egyikhez hozzákeverjük az átöblített rizst, felöntjük 3 dl vízzel, megsózzuk, lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a rizs megpuhul, és az összes vizet felszívja.
Az előkészített májat a másik adag hagymához keverjük, pár percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük fahéjjal. Kevés vizet hozzáöntünk és fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
A megfőtt rizst egy nagy tálba kanalazzuk. Elrendezzük rajta a gombákat, és megtöltjük őket a májas raguval. Friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel tálalhatjuk.