Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemájjal töltött gomba rizságyon

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A májat megtisztítjuk , megmossuk, és falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A gombát megtisztítjuk, meglocsoljuk 2 ek olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és rendezzük tűzálló tálba. A tálat lefedjük alufóliával, és megpároljuk a gombát 200 fokos sütőben 20 percig .
  3. A hagymát 2 adagra osztjuk, 2-2 ek olajjal egy-egy lábasba tesszük és megfonnyasszuk mindkét adagot. Az egyikhez hozzákeverjük az átöblített rizst, felöntjük 3 dl vízzel, megsózzuk, lefedjük, és közepes lángon főzzük addig, amíg a rizs megpuhul, és az összes vizet felszívja.
  4. Az előkészített májat a másik adag hagymához keverjük, pár percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk és meghintjük fahéjjal. Kevés vizet hozzáöntünk és fedő alatt kb. 20 percig pároljuk.
  5. A megfőtt rizst egy nagy tálba kanalazzuk. Elrendezzük rajta a gombákat, és megtöltjük őket a májas raguval. Friss petrezselyemmel, kaporral és snidlinggel tálalhatjuk.

13+1 RECEPT, HA SZERETED A CSIRKEMÁJAT >>> 

6 ISTENI TÖLTÖTT ZÖLDSÉG RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss