A megtisztított fürjeket kívül-belül bedörzsöljük sóval és borssal. A töltelékhez levágjuk a kenyérszeletek héját, a kenyérbelsőt felkockázzuk. A tejszínnel meglocsoljuk, majd félretesszük. A sonkát apróra vágjuk, majd a beáztatott kenyérhez adjuk a tojással, a szerecsendióval és a finomra vágott petrezselyemmel együtt. A masszát összedolgozzuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A madárkák hasüregét megtöltjük a masszával, majd fogpiszkálóval összetűzzük a nyílást. Ha szükséges a lábakat keresztbe fonva átkötjük cérnával. Minden fürjet 2-2 szelet baconbe tekerjük.
Mindet tepsibe tesszük és rászórjuk a felkockázott vajat. 200 fokos sütőben 40 percig sütjük. Főtt kukorica illik mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre