Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes tejszínhab titka: ezekre figyelj és perfekt lesz a házi hab állaga

Aki sokszor készít otthon tejszínhabot, biztos észrevette már, hogy van, amikor nem lesz kemény a hab, vagy kicsapódik, és sehogy sem lesz tökéletes az állag. Most eláruljuk, mire figyelj és garantáltan mindig tökéletes lesz a házi tejszínhabod.

A tejszínhab igazán sokrétű, hiszen kerülhet kávé vagy forró csoki tetejére, megkoronázhatja a palacsintákat, illetve számtalan olyan puha, krémes sütemény és torta létezik, melyekre a koronát a lágy tejszínhab teszi fel. Ahhoz, hogy tökéletes állagú, fényes legyen a házi tejszínhab, érdemes megfogadni pár tanácsot, ugyanis ezeket alkalmazva szinte betonbiztos, hogy perfekt lesz a végeredmény!

Így lesz tökéletes a házi tejszínhab!

Farkasinszki Ildikó, a Mindmegette Sütisulijának vezetője szerint az egyik legfontosabb, hogy a házi tejszínhabhoz jó zsíros tejszínt használj, aminek a zsírtartalma legalább 30 százalékos. Ebből lehet ugyanis finom, krémes és fényes, vastag tejszínhabot készíteni. A többi instrukciót a lenti videóban találod. Érdemes megnézni, hasznos, működő és bevált tanácsok!

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek