Elkészítés: A kiolvasztott halfiléből óvatosan kinyomkodjuk a vizet, a felületükről papírtörlővel felitatjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
10 dkg kukoricapelyhet zacskóba téve klopfolóval jól összetörünk, a maradékot kézzel kissé összemorzsoljuk úgy, hogy maradjanak nagyobb darabok is, és összekeverjük a mandulával.
A tojásokat kevés sóval alaposan felverjük. A fűszerezett halszeleteket a szokásos módon bepanírozzuk: zabpehelyliszt-tojás-mandulás kukoricapehely sorrendben bundázzuk.
A bebundázott szeleteket kiolajozott tűzálló (pl. kerámia) sütőedénybe vagy tepsibe fektetjük, a tetejüket kevés olajjal meglocsoljuk vagy megkenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre