Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu szelet

75 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához: 15 db tojás, 300 gramm cukor, 375 gramm liszt.
  • A krémhez: 500ml cukrozott hulala habtejszín,1 rum aroma, 500 gramm mascarpone.A tetejére 70 gramm cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés

  1. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a kristálycukrot és kemény habbá habbá verjük. A sárgáját kézi habverővel kicsit habosra keverjük, majd egy spatulával hozzákeverjük a fehérje habhoz óvatosan. Mikor márványos színű, hozzá szitáljuk két részben a lisztet és a spatulával óvatosan bentről kifelé halladva , ezzel az alján le üleplő lisztet beledolgozva elkeverjük. Sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsibe tesszük a tésztát és 160 fokon, 40 percig sütjük alsó-felső fokozaton.A habtejszínt föl verjük a rum aromával, és hozzá keverjük a mascarponét, és ezt jó keményre verjük robotgéppel. Mikor a piskóta ki hűlt ,ketté vágjuk és azt 4 felé . Megtöltjük vele a piskóta lapokat , körbe is bekenjük és a tetejét megszórjuk kakaó porral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss