Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült vadpástétom

MME MME
60 perc
mester
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, hozzádobjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, a felcsíkozott vadhúsféléket és a zöldséget. Mindezt összepirítjuk, majd lassú tűzön puhára pároljuk.

A kihűlt keveréket átdaráljuk, hozzátesszük a tojások sárgáját.

A kiengedett tésztát deszkára tesszük, picit nyújtunk rajta, s közepére ráhalmozzuk a már fűszerekkel is elkevert tölteléket, amit beburkolunk a tésztával úgy, hogy szélei jól zárjanak.

Ezután a tojásfehérje felével megkenjük, és közepes tűzön sütőben pirosbarnára sütjük. Végül a maradék tojásfehérjével még egyszer átkenjük, s felszeletelés előtt 10 percig pihentetjük.

Pikáns csalamádé illik hozzá.

Megjegyzés

A receptet dr.


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss