Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teramo (olasz saláta-különlegesség)

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A céklát és a zellert meghámozzuk, 2-3 nagyobb darabra vágjuk, majd külön-külön ecetes-sós-cukros vízben puhára főzzük (3 dl vízhez kb. 1,5 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, só ízlés szerint). A főzőlevükben hagyjuk kihűlni.

Közben a tubus majonézt mokkáskanálnyi cukorral és pár csepp citromlével ízesítjük, és 1 deci tejföllel, kevés zeller-főzőlével hígítjuk.

A céklát és a zellert alaposan lecsepegtetjük, káposztareszelőn vagy sajtreszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a mártással. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Köretként is adhatjuk, de nagyon finom pirított kenyérszeletre vagy pirított kiflikarikára halmozva. Ezek tetejét megszórhatjuk durvára vágott, pirított dióval, így szendvicsfalatkaként is megállja a helyét.

Megjegyzés

Eddig aki megkóstolta, rögtön kérte a receptet. - Bongyor1

Ezek is érdekelhetnek