hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tequila sunrise torta

MME MME
5/5
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 narancs
  • 6 dl tejszín
  • 15 dkg barna cukor
  • 9 cl tequila
  • 7 lap zselatin
  • 45 dkg narancslekvár

Elkészítés

Elkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben lassan beleszitáljuk a cukrot. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, összedolgozzuk a tojássárgákkal. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, és a masszát a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A narancsokat kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk, és a vázat is kicsavarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancslevet.

A zselatint beáztatjuk. A tequilát felmelegítjük, a zselatint kicsavarjuk, és feloldjuk a tequilában. A narancsos tejszínbe dolgozzuk.

A tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot tálra tesszük, köré kapcsoljuk a forma peremét. A tésztára kenjük a lekvár felét és a krém felét, ráborítjuk a felső tortalapot. Megkenjük a maradék lekvárral, majd a krémmel, de keveset mindkettőből félreteszünk. A maradék lekvárt a torta tetejére cseppentjük, és villával összeforgatjuk kissé a krémmel. A tortát 2 órára hidegre tesszük.

Tálaláskor levesszük a tortakarikát, a torta oldalát megkenjük a maradék krémmel, és a tetejét a narancsfilékkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss