Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis darált hús

MME MME
2/5
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A répát meghámozzuk, és 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A fokhagymát szétnyomkodjuk. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. Egy tűzálló edényt kivajazunk. A sajtot megreszeljük.

Elkészítés: A répát forró sós vízben puhára főzzük. A húst a vajon megsütjük, villával szétnyomkodjuk, hogy ne süljön egybe. A hagymát és a fokhagymát a vége felé hozzáadjuk, és együtt pirítjuk őket. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, a húslevest, a bazsalikomot, és fedő alatt kb. 10 percig főzzük. A sajtszószhoz a maradék 1 1/2 evőkanál vajat megolvasztjuk. Belekeverjük a lisztet, a tejet, a sajtot, és 3-5 percig kis lángon főzzük. Állandóan kevergetjük, tetszés szerint fűszerezzük. A tálban elrendezzük a fehérrépát, ráöntjük a húsos szószt, és még egyszer ugyanígy. Leöntjük a sajtos szósszal, és a sütő középső polcán 10-15 percig sütjük. Pirítós kenyérrel és paradicsommal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek