A csokit vízgőzön megolvasztjuk, majd vékonyan egy sütőpapírra kenjük, amit aztán hűtőbe teszünk.
A tejszínt felverjük, belekeverjük a nyírfacukrot, az aromát, majd a tejet. Olyan állagra van szükségünk, mintha shake-et készítenénk (Merthogy így folyékonyan ez valójában az is!).
Megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Fagylaltformákba öntjük, majd kivesszük a hűtőből a megdermedt csokis papírt és kis darabokat fejtünk le róla.
Azokat a folyékony fagylaltba tesszük, a pálcikával kicsit beletömködjük, rátesszük a fedelet, és két-három órára mélyhűtőbe tesszük.
Fogyasztás előtt egy bögrébe forró vizet öntünk és pár másodpercre beleállítjuk a fagylaltformát. Ettől a külső réteg kissé megolvad, és könnyen, szépen leszedhetjük a műanyagot a fagylaltról.
A legfinomabb úgy, ha nem mindjárt kőkeményen esszük, hanem adunk neki egy pár percet, hogy puhuljon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre