Elkészítés: A vajat közepes lángon felolvasztjuk egy fazékban. Hozzáadjuk a póréhagymát, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a tyúkhúslevest, a spárgát és a burgonyát. 10-15 percig főzzük, amíg a burgonya és a spárga meg nem puhul. A tűzröl lehúzva hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, válogassuk ki a spárgalándzsákat (a zsenge hegyeit), és tegyük félre. Végül a levest és a főtt zöldségeket átöntkük a turmixgépbe, és sima pürévé turmixoljuk.
Visszaöntük a levest a fazékba, még egyszer felforraljuk. A tűzről lehúzva habverővel hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, a spárgalándzsákat is beletesszük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ezt a gyönyörű krémlevest ropogós kenyérkockákkal, snidlinggel és parmezánnal megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre