A tejszínes madártejszelet tésztájához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és a lisztet is. A jól eldolgozott masszát négyzet alakú, közepes méretű tepsibe öntjük, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Amikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a margarint, és csomómentesre keverjük.
A kihűlt piskótalapra rákenjük a kihűlt vaníliakrémet. A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót, és robotgéppel kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a vaníliakrém tetejére.
Néhány órára a hűtőben tesszük, tálalás előtt csokidarával díszítjük.