Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes madártejszelet

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 ek liszt
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek kristálycukor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • A habhoz:
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • A díszítéshez:
  • csokidara

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport és a lisztet is. A jól eldolgozott masszát négyzet alakú, közepes méretű tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  2.  A krémhez a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük. Amikor kihűlt a puding, hozzáadjuk a margarint, és csomómentesre keverjük.
  3. A kihűlt piskótalapra rákenjük a kihűlt vaníliakrémet. A habtejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és robotgéppel kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a vaníliakrém tetejére. Néhány órára a hűtőben tesszük, tálalás előtt csokidarával díszítjük.

10+1 LEGJOBB MADÁRTEJ RECEPT, AMIVEL NEM NYÚLHATSZ MELLÉ! >>> 

11 HABOS SÜTEMÉNY, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>> 

Megjegyzés

Mutatós, különleges desszert. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss