Tejfölös gombás húsfalatok

MME MME
3.6/5
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítom, és folyó víz alatt alaposan megmosom. A sertéscombból kis szeletkéket vágok, húsverő kalapáccsal kiveregetem, az inakat bevagdosom és megsózom.
Teflon bevonatú serenyőben kevés vajon megsütöm a húsokat, majd kiszedem. A serpenyőben megpárolom a finomra vágott vöröshagymát, majd a felszeletelt gombát, megsózom és meghintem borssal. Amikor zsírjára pirul, megszórom a liszttel, és 1-2 percig tovább kevergetem.
A közben leveskockából elkészített, 3 dl húslevessel simára keverem a tejfölt, és hozzáadom a gombához. Ezután a hússal együtt az egészet átforralom.
Tálaláskor a húsokra öntöm a mártást, meghintem finomra vágott petrezselyemzölddel, salátalevéllel és paradicsomkarikával díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss