A meglangyosított tejből kiveszünk 6 evőkanálnyit, összekeverjük a szétmorzsolt élesztővel és kb. fél teáskanál cukorral, majd lefedve meleg helyen hagyjuk állni.
A reszelt citromhéjat egy nagyobb tálban összekeverjük a liszttel, 10 dkg cukorral, 1 tojással és egy csipet sóval.
A maradék tejben felolvasztunk 10 dkg margarint. A felfuttatott élesztőt a tálba ötnjük. Kézzel vagy robotgéppel összegyúrjuk a tésztát, majd belekeverjük a vajas tejet is. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Közben meghámozzuk az almát, felnegyedeljük, a magházat eltávolítjuk, majd a gyümölcs húsát kisebb darabokra vágjuk.
Egy nagyobb lábasban felforraluk egy fél pohár vizet, hozzáadjuk a citrom kinyomott levét és 5 dkg cukrot. Beletesszük az almadarabokat, és fedő alatt kb. 3 percig pároljuk.
A tejfölt kikeverjük a maradék tojással és 5 dkg cukorral. Az almát lecsöpögetjük és hagyjuk kihűlni.
A tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd kettéosztjuk, kinyújtjuk, és az egyik felét kivajazott tepsibe fektetjük. Ráhalmozzuk párolt almát, és befedjük a másik tésztalappal.
Villával megszurkáljuk, megkenjük a tojásos tejföllel, majd meghintjük a felszeletelt mogyoróval és a maradék cukorral. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre