Elkészítés: A sertéshúst megmossuk, lecsepegtetjük, apró kockákra vágjuk. 2-3 evőkanálnyi étolajon üvegesre pároljuk az apró kockára vágott vöröshagymát, belereszeljük a gyömbér 2/3 részét, elkeverjük, és hozzáadjuk a húst, melyet fehéredésig pirítunk. Közben ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagyma felét. Felöntjük kevés vízzel, beleszórjuk a kockára vágott fehér- és sárgarépát, s majdnem puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a zöldborsót is.
Amikor már majdnem kész, fűszerezzük a maradék fokhagymával és reszelt gyömbérrel, valamint elkeverjük a kurkumával, hogy kicsit sárgás színe legyen. Mire készen van, zsírjára vissza kell pirulnia.
Borsos-hagymás párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre