Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A sztárszakács is ember: így étkezik valójában Gordon Ramsay

default user icon
MME
Ha szívesen nézed a népszerű skót séf és médiaszemélyiség műsorait, biztosan elgondolkodtál már, vajon egy átlagos napon mi kerül a tányérjára? Ennek jártunk utána.

Gordon Ramsay nem csak a Michelin-csillagos éttermekben érzi jól magát: pont olyan jóízűen tud enni egy kis hamburgerezőben, mint mi, átlagemberek. Néha megpróbál leadni néhány kilót, és akkor módosítja az étrendjét – pont, mint mi. Nézzük, mit eszik egy sztárszakács!

Gordon Ramsay meglepően egyszerű reggelije

Villásreggeli, minden földi jó? Nem, nem! Reggelire Gordon zabpelyhet eszik, mert szerinte ez az étel elegendő energiával látja el egy nehéz napra is. „Mindenki azt hiszi, hogy valami különlegeset eszem reggelire… de én mindig zabkását eszem. Gyerekkoromban anyukám vízzel és sóval készítette, szóval ennél egyszerűbb és finomabb dolgot nehéz elképzelnem egy hétköznapi reggelire” – nyilatkozta egyszer. Ma már azért ennél kicsit gazdagabban készíti a zabkását: sült banánt tesz a mandulatejbe, amit felforral és ehhez adja hozzá a zabpelyhet és a szárított áfonyát.

Ha tojást készít, a rántottát preferálja, de nem csak úgy a tányérra csapva – végül is ő Gordon Ramsay! Szóval a rántottát egy szelet grillezett kovászos kenyéren tálalja, Worcestershire szósszal meglocsolva. Hétvégén pedig – mint minden angol családnál – gofri és palacsinta kerül az asztalra.

Nincs órákon át tartó falatozás délben sem

Az egyszerű zabpelyhes reggeli után Ramsay felpörgeti az ebédet és vacsorát? Nem! Mivel a konyhában állandóan kóstol, ritkán ül le egy hétköznapi ebédhez úgy, ahogy mi tesszük. „Nem vagyok túl jó abban, hogy leüljek több órára, és beszélgessek, élvezzem az étkezést. Szeretek talpon maradni, és keveset enni, akár napi 4-5 alkalommal.” A salátáktól kezdve a tésztaételeken át a sültekig, kis hamburgerekig mindent elfogyaszt ilyenkor.

A desszertekre nem mond nemet. Köztudott róla, hogy rajong a Momofuku Milk Bar finomságaiért, és a sütizés után dupla edzést nyom. „Megeszem a felesleges kalóriákat, de gondoskodom róla, hogy 24 órán belül el is égessem azokat.”

Házias ételek vacsorára

A nap végén Ramsay séf még akkor is házias ételre vágyik, ha napközben rengeteg különlegességet készített vagy készítettek kollégái. Arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc vacsorája, Gordon azt válaszolta, hogy édesanyja pásztorpitéje és egy forró csokoládés tejfagyi.

Néhány érdekesség Gordon Ramsay táplálkozásáról:

  • A legfurcsább ételkombináció, amiért Gordon rajong, az saját bevallása szerint egy Spanyolországban fogyasztott különlegesség: szabad tüzön sült sertéshús rebarbarával. „Őszintén szólva nem hittem, hogy működni fog. Aztán amikor elkezdtem kóstolni, arra gondoltam, hogy úristen, ez finom!”
  • Utazásai során a reptéren főleg az olasz éttermeket kedveli: finom sonkát, kis pohár vörösbort, néhány szelet körtét vagy almát parmezán sajttal szívesen fogyaszt. A repülőn felkínált ételekből viszont soha nem eszik.
  • Gordon gyűlöli a túlfőtt zöldségeket, különösen a szétfőzött kelbimbótól irtózik. Nem bírja elviselni az ananászos pizzát sem, és ezzel nincs egyedül.
  • Ha úgy érzi, túl sokat mutat a mérleg, minden étkezés előtt megiszik egy pohár vizet, mert így kevesebbet eszik. 
  • Lemondott a tejről és a sajtról, mert úgy érezte, ezektől lelassul, lomhává válik.

(Borítókép: Northfoto)

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss