Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szőlős muffin ropogós-édes morzsával

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Leszemezzük a szőlőfürtöt, alaposan megmossuk, félbe vágjuk a szemeket, majd óvatosan eltávolítjuk a magokat. Érdemes nagyobb szemű szőlőt választani.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, egy csipet sót, a darált diót, az őrölt fahéjat, aztán összekeverjük. A porcukorhoz hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat, a tejszínt, és simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztes-diós keveréket is. Fakanállal alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kimagozott szőlőt, és óvatosan, hogy ne törjön, tovább keverjük. Aztán a muffinformákat kibéleljük papírral, vagy szilikon formákkal, és belekanalazzuk a masszát. 
  3. A hideg vajhoz hozzáadjuk a kristálycukrot, és a lisztet, majd az ujjbegyünkkel nagyjából összemorzsoljuk. Ezután az édes morzsával megszórjuk a formában lévő tészta tetejét.
  4. Behelyezzük az előmelegített sütőbe a megtöltött muffinformákat, aztán közepes hőmérsékleten, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd rácsra helyezzük, és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.

CSOKIS-MÁLNÁS MUFFIN >>> 

JUHTÚRÓS-SAJTOS MUFFIN >>> 

CSODÁS CSOKIS MUFFIN >>> 

Megjegyzés

Az elkészült muffin tésztája a szőlőszemekkel finom és szaftos, a tetején pedig ropogósra sült az édes morzsa. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek