Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eldőlt a SZÉP-kártya sorsa, nagy változás jön januártól

default user icon
MME
Sokan rendelkeznek SZÉP-kártyával, mellyel vendéglátóhelyeken, szállodákban és sok más mellett idén az élelmiszerüzletekben is lehetett fizetni. A kormány ugyanis engedélyezte, hogy a SZÉP-kártyán tárolt összeget hidegélelemre is elkölthessék a magyarok.

A SZÉP-kártyát 2023 augusztusától lehet használni a boltokban fizetésre, ám csak hidegélelmiszert lehet rajta vásárolni, tehát tisztító- és tisztálkodószerek, illetve alkoholos italok nem kerülhetnek a számlára.

A kormányrendelet értelmében a SZÉP-kártyákat 2023. december 31-ig fogadják el az élelmiszerboltokban. A határidő vészesen közeleg és sokáig nem lehetett tudni, hogy meghosszabbítják-e a felhasználhatóságot. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium azonban most elárulta az RTL-nek, hogy mi lesz a SZÉP-kártya sorsa.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium döntése értelmében a határidő lejárta, azaz 2023. december 31. után már nem lehet használni a SZÉP-kártyát hidegélelmiszer vásárlására. A SZÉP-kártyát tehát 2024. január 1-től ismét csak vendéglátó- és szálláshelyeken, illetve szabadidős programokon lehet használni.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss