Elkészítés: Elsőként 2 dl száraz vörösbort pohárba töltünk. Szigorúan a vörösbor kortyolgatása közben fejenként jó maroknyi spagetti tésztát al dente megfőzök, és némi vajban átpörgetem, melegen tartom.
Teflon serpenyőben szárazon összepirítok 1-2 széttört szárított chilit, szárított fokhagyma pihét, olasz fűszerkeveréket. Óvatosan, nehogy odakapjon, mert keserű lesz! Kiborítom egy tálkára, nyomok rá 1-2 gerezd friss fokhagymát, s kikeverem pár csöpp olívaolajjal. Alaposan összekeverem a meleg spagetti tésztával, és azonnal kimérem mély tányérokba. Bátran meghintem parmezánnal (más sajt használata büntetendő cselekmény, komoly büntetési tétellel!), meglocsolom jó minőségű olívával, és megkoronázom frissen metélt petrezselyemzölddel.
Ha maradt a száraz vörösből, azt, ha nem, annak testvérét adom mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre