Elkészítés: 1 kg tisztított és megmosott szederhez hozzáadjuk a borkősavat és a szalicilt, majd a gyümölcsöt összezúzzuk, hozzáadunk 6 dl hideg vizet. Az egészet áttesszük egy apró lyukú szűrőkanálba vagy vászonzacskóba /kétrétegű szúnyogháló is megfelelő a csepegtetéshez/, rákötjük egy hosszabb nyelű főzőkanálra, és beletesszük egy magasabb falú fazékba úgy, hogy a lecsöpögő lé ne érje el a zacskó alját.
Amikor lecsöpögött, minden liter léhez adunk 1 kg cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Szaliciles vízzel kiöblített
üvegekbe töltjük.
Lehűtve, jégkockával, ásványvízzel hígítva kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre