Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bodzaszörp házilag

120 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bodzavirágokat  egyenként vízbe mártjuk, leszárítjuk, majd a vastagabb szárait levágjuk.
  2. A cukrokat 6 liter vízzel felfőzzük, majd lehűtjük. Amikor kihűlt, elkeverjük a borkősavval, a citromsavval és a szeletelt citrommal. A szirupot ráöntjük a bodzavirágokra, majd 3-4 napig hűvös helyen állni hagyjuk, időnként megkeverjük.
  3. Leszűrjük, belekeverünk 1 kávéskanál szalicilt. A szörpöt üvegekbe töltjük, lekötve, hűvös helyen tároljuk a fogyasztásig. Lehűtve és hígítva üdítőitalként fogyaszthatjuk. Töményen teába, sütemények ízesítésére is felhasználhatjuk. Bodzabólé alapját is képezheti.

A SZÖRPTŐL A PALACSINTÁIG: 11 ZSENIÁLIS BODZÁS FINOMSÁG

TOP 5 BODZASZÖRP, AMIT EL KELL KÉSZÍTENED TAVASSZAL 

MÁLNA, RIBIZLI ÉS MENTA - 11 SZÖRP, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD A NYÁRON! 

Megjegyzés

Nagyon egészséges, ha van kertünk, feltétlenül ültessünk bodzát, vagy megbízható helyről és ne az útmenti bokrokról szerezzük be. A szárított virágokból bármikor készíthetünk üdítőitalt vagy teát. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss