Elkészítése: Másfél kiló újburgonyát megtisztítunk, megmosunk és konyharuhában megszárogatjuk. Négy evőkanál olívaolajat egy tepsibe öntünk, a burgonyát beledobjuk. Három gerezd lehéjazott, durvára vágott fokhagymát és egy szál rozmaring lecsipkedett leveleinek a felét a burgonyára szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a maradék rozmaringot a tetejére fektetjük. Sütőben a közepesnél erősebb lánggal 40-45 percig sütjük. Húsz deka olajbogyót kimagozunk, a nagyobb szemeket félbe is vágjuk. Ezután a pirosra sült burgonyát tepsistül a tűzhely lapjára tesszük, az olajbogyót közészórjuk, és egy deci száraz fehérbort öntünk alá. Fölforraljuk és azonnal tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
1 adag: 573 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre