Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így spóroljunk karácsonykor a költségeken – 4 tuti tipp és receptek

default user icon
MME
Decemberben sok a kiadás, de ha odafigyelünk néhány apróságra, nem is olyan nehéz megkímélni magunkat a felesleges költekezéstől.

Az év végi vendégjárás és vendégvárás, a készülődés, na meg persze a temérdek ajándék igencsak megterheli a pénztárcánkat, nem is beszélve azokról a kiadásokról, amik elkerülhetők lennének. Idén szóljon az ünnepi időszak az örömről és az együtt töltött időről, tippjeinkkel nem kell az anyagiakon stresszelni.  

Készíts ehető ajándékokat!

Az évek alatt már biztosan mindent megvettünk a szeretteinknek, amire szükségük volt, vagy amire épp vágytak. Fölösleges pénzkidobás a tizenkettedik pulóver meg a huszonhatodik nyakkendő is. A közhelyes ajándékokat idén cseréld valamilyen házilag készített finomságra, amivel nemcsak szerettedet örvendeztetheted meg, de a pénztárcád is meghálálja. Három szuper ötletet is mutatunk hozzá.

Pisztáciavaj>>>

 

Narancsos-mandulás keksz>>> 

Omlós vajkaramella>>> 

 

Fogyjon el a karácsonyfa!

Ha már úgyis belejöttél a sütés-főzésbe, miért ne készíthetnél ehető karácsonyfadíszeket is? Bár nagy a késztetés, hogy az évek alatt felhalmozott színes gömbökhöz egy újabb szettet vásároljunk, mielőtt ész nélkül megvennénk mindent, ami megtetszik, gondoljuk át: biztosan szükség van rá? Költséghatékonyabb, ha a meglévő dekor mellé néhány ehető díszt akasztunk a fára. Például pár mézeskalácsot, amire időnként rá is járhatunk, nem fogjuk megbánni.

Mézeskalács>>> 

 

Az energiával is spórolhatunk

Mivel a december igen nagy részét a konyhában töltjük, érdemes figyelni a sütő működtetésére. Az év eleji rezsiköltségeken nyomot hagy az ünnepi készülődés, de ha észszerűen tervezzük meg a menüt, a számlákon is spórolhatunk. Az alábbi receptben a kacsa együtt sül a körettel, de két külön tepsit is betehetünk egyszerre, csak az eltérő sütési időkre figyeljünk.

Narancsos kacsamell tepsis burgonyával>>> 

Mentsük meg a maradékot!

A többnapi töltöttkáposzta-, sülthús- és bejglievés után az ünnep elmúltával aligha vágyunk nagy lakomákra. Hogy a megmaradt finomságok ne a kukában végezzék, gondoljuk újra őket, egy új fogásként talán még jólesnek. A bejgliből lehet rakottas, a sült csirke pedig isteni pástétom-alapanyag.

Rakott bejgli maradékból>>> 

Húspástétom maradék sült csirkéből>>> 

 

 

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss