Laci bácsi szenvedélyesen szeretett főzni, küldetésének tekintette, hogy a magyar gasztronómiát minél több emberrel megismertesse, megszerettesse szerte a világban. Nem csoda, hogy főzőműsorai és receptjei igazán emlékezetesek lettek, és Laci bácsi nevét még az is ismeri, aki amúgy csak ritkán fordul meg a konyhában!
Benke Laci bácsi számtalan receptje közül az egyik, a töltött pulykamell zöldséges rétessel egy olyan fogás, mely bármelyik évszakban remek választás lehet, de a karácsonyi asztalon is érdemes neki helyet szorítani. A göngyölt-töltött húsok igazán ünnepi ételek. Kerülhet a hústekercsbe gesztenye, aszalt szilva, sajt, sonka, de akár gombás töltelék is! Köretként Laci bácsi nem a klasszikus főtt rizst vagy a krumplit választotta, hanem a zöldséges rétest!
Így készül Benke Laci bácsi ünnepi étele, a gombával töltött pulykamell zöldséges rétessel!
- A pulykamellet szétnyitjuk, megklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a felkockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt szórunk rá. Ha megfonnyadt a gomba, akkor rászórjuk az apróra vágott friss petrezselymet.
- Lehúzzuk a tűzről a gombás keveréket, picit hűlni hagyjuk, majd mikor még langyos, hozzáöntünk egy darab felvert tojást és ezzel besűrítjük a tölteléket.
- A tölteléket ráhelyezzük a kiklopfolt pulykamellszeletekre, majd feltekerjük a húsokat és duplán alufóliába csomagoljuk. Így becsomagolva egy kevés olajon serpenyőben előpirítjuk, majd sütőbe tesszük és készre sütjük.
A zöldséges rétes elkészítését a lenti videóban láthatod.
Borítókép: Laci bácsi konyhája Facebook-oldal