Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyra is mennyei Benke Laci bácsi töltött pulykamelle zöldséges rétessel

default user icon
MME
Idén lett volna 75 éves az ország egyik legismertebb mesterszakácsa, Benke László. Sokan csak Laci bácsiként ismerték és szerették őt, akinek receptjei örökké fennmaradnak.

Laci bácsi szenvedélyesen szeretett főzni, küldetésének tekintette, hogy a magyar gasztronómiát minél több emberrel megismertesse, megszerettesse szerte a világban. Nem csoda, hogy főzőműsorai és receptjei igazán emlékezetesek lettek, és Laci bácsi nevét még az is ismeri, aki amúgy csak ritkán fordul meg a konyhában!

Benke Laci bácsi számtalan receptje közül az egyik, a töltött pulykamell zöldséges rétessel egy olyan fogás, mely bármelyik évszakban remek választás lehet, de a karácsonyi asztalon is érdemes neki helyet szorítani. A göngyölt-töltött húsok igazán ünnepi ételek. Kerülhet a hústekercsbe gesztenye, aszalt szilva, sajt, sonka, de akár gombás töltelék is! Köretként Laci bácsi nem a klasszikus főtt rizst vagy a krumplit választotta, hanem a zöldséges rétest!

Így készül Benke Laci bácsi ünnepi étele, a gombával töltött pulykamell zöldséges rétessel!

  1. A pulykamellet szétnyitjuk, megklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  2. Olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a felkockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt szórunk rá. Ha megfonnyadt a gomba, akkor rászórjuk az apróra vágott friss petrezselymet.
  3. Lehúzzuk a tűzről a gombás keveréket, picit hűlni hagyjuk, majd mikor még langyos, hozzáöntünk egy darab felvert tojást és ezzel besűrítjük a tölteléket.
  4. A tölteléket ráhelyezzük a kiklopfolt pulykamellszeletekre, majd feltekerjük a húsokat és duplán alufóliába csomagoljuk. Így becsomagolva egy kevés olajon serpenyőben előpirítjuk, majd sütőbe tesszük és készre sütjük.

A zöldséges rétes elkészítését a lenti videóban láthatod.


Borítókép: Laci bácsi konyhája Facebook-oldal

Ezek is érdekelhetnek