Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótsaláta baconnal és fehér babbal

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A babot hideg vízbe áztatjuk egy éjszakára. Másnap leszűrjük, és sós vízben puhára főzzük. Végül és leszűrjük és lecsepegtetjük. A tojásokat keményre főzzük. A megtisztított spenótot többször megmossuk bő vízben, lecsepegtetjük, majd szárazra töröljük. 
  2. A gombát gondosan megmossuk, majd felszeleteljük. Összekeverjük az öntet hozzávalóit, és beleforgatjuk a gombaszeleteket. A bacont vastag falú serpenyőben ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük. 
  3. A babot a gombához keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a spenótleveleket. Elrendezzük rajta a felkarikázott, megpirított kiflit, valamint a meghámozott, cikkekre vágott főtt tojást.
A salátához használt gombát hámozzuk meg, ha már nem teljesen friss. A spenóthoz használjunk salátacentrifugát. Minél szárazabb a levél, annál több öntetet tud „felvenni”. A spenótleveleket csak tálalás előtt forgassuk a többihez, különben összeesik, és nem lesz gusztusos.

Ezek is érdekelhetnek