Elkészítés: 15 dkg szallonnát hosszúkásra darabolunk, s fagyasztóba rakjuk, hogy könnyebben tűzdelhessük.
A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk,
nagyságuktól függően 2-3 felé hosszában szétvágjuk.
A csülköket bőrös felüke fordítjuk, hegyes késsel 2-3 cm-enként lyukakat vágunk. Ezekbe felváltva szalonna-, illetve fokhagymadarabokat tűzdelünk, majd megfordítjuk. A húsos felét bekenjük a hagymakrémekkel, megszórjuk gyömbérrel, fűszerkeverékkel s pici borssal.
Vékony szalonnaszeletkéket teszünk egymás mellé, és odatűzzük a húshoz, amit tepsibe teszünk. Aláöntünk 1,5 dl vizet, alufóliával letakarjuk. Közepes lángon kb. 1 óra 40 percig sütjük. Ha
elfőtte a levét, akkor pótoljuk.
Amikor kezd átsülni, levesszük az alufóliát, és kb. 15 percig grillezzük, majd átfordítjuk a bőrős felére, és ezt is 20-25 percig pirosra grillezzük.
Köretnek sült burgonyát kínálunk. Nyáron uborka-, paradicsomsaláta, télen káposztával töltött paprika illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre