Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás tojásrántotta

1/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Vágjunk apróra hagymát - ízlés szerint vöröset, pórét, újhagymát stb. -, némi olajon vagy vajon sütögessük meg. Nem kell nagyon, csak néhányszor forgassuk át. Öntsük hozzá a megtisztított, vastag karikákra vágott spárgát, sózzuk, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy félig ellepje. Hagyjuk párolódni addig, amíg megpuhul és elpárolog róla a víz. Ha kevés, akkor önthetünk még alá, vagy fedőt is tehetünk rá - ebben az esetben még kevesebb víz is elegendő.

Ha az ízlésünknek megfelelő - van, aki ropogósabban, van, aki tökéletesen puhára főve - és már elpárolgott róla az összes víz, öntsük rá a felütött, villával már egy tálban összekevert tojásokat, majd kevergetve süssük készre.

Jól variálható étel, erre néhány példa:
- tálaláskor szórhatunk rá reszelt sajtot
- az ételt kezdhetjük vaj/olaj hevítése helyett úgy, hogy szalonnát sütünk ki, és arra dobjuk a hagymát
- a hagymára dobhatunk csíkokra vágott sonkát
- a spárga mellett párolhatunk gombát, kukoricát stb.

Ezek is érdekelhetnek