Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkával töltött burgonya

MME MME
2 4.7/5
75 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A megmosott, szárazra törölt burgonyát alufóliába burkoljuk és előmelegített sütőben, közepes fokozaton fél óráig sütjük. Közben a sonkát apró kockára vágjuk, a petrezselymet finomra vágjuk. A sütési idő letelte után a burgonya tetejéről az alufóliát eltávolítjuk. A krumplit kereszt alakban bevágjuk, a héját kihajtjuk és a krumpli belsejét kivájjuk, úgy, hogy 1-5 cm-es fala maradjon. A kivájt részt hagyjuk kihűlni, majd a sonkával, a puha vajjal, reszelt hagymával és a tojássárgájával jól kikeverjük. Az így kapott masszát a burgonyák üregébe töltjük, a tetejét reszelt füstölt sajttal hintjük meg, és vajdarabkákat morzsolunk rá. Addig sütjük, amíg a sajt ráolvad, és szép piros nem lesz. Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek