Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás-paradicsomos lepény

MME MME
2 2.8/5
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg gépsonka
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 csokor snidling
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 csipet szerecsendió
  • A sütéshez nehezéknek:
  • szárazbab

Elkészítés

Előkészítés: Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet a vajjal, a tojással, a tejföllel és egy csipet sóval. Kissé kilapítjuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű gyümölcstorta-formát. A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk bélelni vele a formát úgy, hogy az oldalára is jusson. A tésztát a formába nyomkodjuk, villával több helyen megszurkáljuk. A tésztára sütőpapírt fektetünk, és szárazbabot szórunk rá. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Közben a töltelékhez a sonkát kis kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, magjait kikaparjuk, húsát a sonkával azonos nagyságú kockákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk. A tojást a tejföllel elkeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tortáról a papírt és a babot leemeljük. A sonka, a paradicsom, a snidling kétharmadát a tortára szórjuk, ráöntjük a tejfölt, és a sütőben további 20 percig sütjük. Tálaláskor rászórjuk a maradék sonkát, paradicsomot és snidlinget.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 543 kcal

Ezek is érdekelhetnek