Elkészítés: A karajt kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, majd fél óráig pihentetjük.
Serpenyőben zsírt hevítünk, és a liszttel vékonyan megszórt hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A húsokat kiszedve félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, közben hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. A tűzről levéve a hagymához keverjük a sűrített paradicsomot, és ételízesítővel, őrölt borssal, babérlevéllel, majoránnával, bazsalikommal, oreganóval fűszerezzük. Kevés vízzel felöntve felforraljuk, és vissza helyezzük bele a hússzeleteket. Ha nem elég sűrű, kevés liszttel sűrítjük.
Lassú tűzön, lefedve készre pároljuk. Párolt rizzsel vagy sült burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre