Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyú káposztával töltött alma

MME MME
4.5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst és a savanyú káposztát apróra vágjuk. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, kalapját levágjuk, magházát kiemeljük, és még kissé kivájjuk.
Elkészítés: A borókabogyót szétnyomjuk, összekeverjük a hússal, káposztával, a pirospaprikával, a tejföllel, és beletöltjük az almákba. A töltelékre 1-1 teáskanál tejfölt öntünk, és rátesszük az almák kalapkáját. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sört egy tűzálló tálba öntjük, beleültetjük az almákat, lefedjük a tálat, és kb. 35 percig sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük az almákat, a visszamaradt levet elkeverjük a maradék tejföllel, ha kell, kissé besűrítjük. Az almákat a szósszal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek