hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Savanyított bableves

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A megmosott, sótól kiáztatott füstölt húst kockákra vágjuk és egy nagyobb edénybe helyezzük. Felöntjük vízzel és feltesszük főni.
  2. Időközben meghámozzuk és megmossuk a zöldségeket. A leveshez a forrás után egészben hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát. A többi zöldséget apróbb darabokra vágva tesszük a levesbe, majd hozzáadjuk a babot is. 

     

  3. Ízlés szerint sózzuk, majd amikor már közepesen megfőtt a levesünk, beleteszünk 3-4 darab babérlevelet. Ettől lesz egy kicsit savanykás az íze. 

  4. A főzési folyamat végén egy marék házi tarhonyát szórunk a levesbe és készre főzzük. A kész levest tálaláskor ízlés szerint hozzáadott ecettel tovább savanyíthatjuk.

Megjegyzés

Különleges ízvilága miatt ajánlom mindenkinek! - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss