Egy közepes méretű lábasban lassú tűzön főzni kezdjük az húslevest és a répalevet. Amikor forrni kezdene, lejjebb vesszük a lángot, félrehúzzuk, és melegen tartjuk.
Egy nagyobb lábasban megmelegítjük az olívaolajat. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és közepes lángon kb. 4 perc alatt üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a rizst, 1 perc alatt megfuttatjuk a hagymás olajon, majd meglocsoljuk a borral és a fehérborecettel. Addig főzzük, amíg a rizs beszívja a levet, majd apránként, lassan adagolva pótoljuk az elpárolgó folyadékot a meleg levessel (egyszerre mindig csak 2 dl-t adunk hozzá). Kb. 20 percig főzzük így.
Amikor a rizs al dentére főtt, és sűrű, krémes szószt kaptunk körülötte, hozzáadjuk a parmezán sajtot és a vajat. Megsózzuk, megborsozzuk, és addig keverjük, amíg a sajt és a vaj is krémesen összeolvad. Rögtön tálaljuk.