Elkészítés: 1 tojást, a juhtúrót, a búzadarát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot krémmé keverjük. A reszelt sajtokat egy teflonedényben állandó keverés közben nyúlósra olvasztjuk, majd alufólialapra tesszük. Nagyon vékonyra kinyújtjuk -mint a tésztát-, ha kihűlt, rákenjük a tölteléket.
Szorosan összecsavarjuk -mint a rétest-, és alufóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük.
Később felszeleteljük, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Nagyon forró olajban, hirtelen mindkét oldalát pirosra sütjük.
Rizzsel, tartármártással tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre