Elkészítés: A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk és fűszersóval mindkét oldalát bedörzsöljük - ennél a lépésnél csak óvatosan: a bacon is sós. (Ha nincs otthon kész fűszerkeverék, ajánlott a bors és a só mellett bazsalikomot, fokhagymát, majorannát bevetni.) Egy nagyobb jénait körben kivajazunk, majd *megágyazunk* benne a hús és a sajtrétegeknek - baconnel. Tehát egy réteg bacon, aztán sajt, majd hús és így tovább... Ha ezzel megvagyunk, az egészet meglocsoljuk tejszínnel, a tetejére reszelhetünk sajtot, hogy guszusos legyen, aztán lefedjük, és a sütőben úgy 1 órán át, előbb nagyobb, aztán közepes lángon sütjük. Egy óra sütés után a fedőt levesszük róla, és még 20-30 percig sütjük. A sütőből kivéve, tálalás előtt egy picit várni kell, hogy jól szelhető legyen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre