Elkészítés: Néhány órával az elkészítés előtt kiveszem a fagyasztóból a spenótot. A kiolvadt, lecsepegtetett spenótot egy keverőtálba teszem. A tejbe áztatott, kifacsart zsemléket beletépegetem. A felvert tojásokat hozzáöntöm. Beleteszem a zúzott fokhagymákat, kb. 1,5-2 kávéskanál sót és tetszés szerint őrölt borsot szórok hozzá. Beleteszem az 1 cm-esre összevágott sajtkockákat is. Összekeverem egy fakanállal az egészet.
A sütőt begyújtom kb. 220 fokra. Amíg felmelegszik, kikenem a tepsit vajjal vagy olajjal, és beleszórok zsemlemorzsát. Szépen elterítem, a felesleget kiszórom a tepsiből. Beleöntöm a keverőtálból a spenótmasszát, és fakanállal szépen elegyengetem. A tetejére is szórok zsemlemorzsát.
Betolom a sütőbe 45-50 percre. Amikor kezd a széle szépen pirulni, kész is van. Esetleg fapálcikával vagy fogpiszkálóval ellenőrizheted, és ha a belseje már nem ragad, akkor tálalható. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre